Fivetune
Image default
Business

Windows Update werkt niet. Wat kan ik doen?

Om je pc of laptop veilig te houden, voer je iedere Windows Update netjes uit en heb je een up-to-date virusscanner geïnstalleerd. Je klikt nooit op onbetrouwbare bronnen en geeft geen enkel wachtwoord zomaar ‘weg’. Nu werkt Windows Update helaas niet meer en krijg je een foutmelding. Wat is hieraan te doen?

Het belang van Windows Update

Regelmatig zijn er updates van Windows. Ze beschermen het besturingssysteem van je computer voor aanvallen van buitenaf en roepen internetcriminaliteit een halt toe. En omdat internetcriminaliteit altijd in ontwikkeling is, zal Windows dat ook moeten zijn. Daarnaast is het onmogelijk een volledig foutloos besturingssysteem te ontwikkelen, dat perfect werkt met allerlei hardware en software. Hardware, software en apparatuur die bovendien ook steeds verandert. Met het uitvoeren van Windows Updates worden fouten opgelost en wordt het probleemloos werken op een laptop of pc voortgezet.

Windows Updates kunnen het best automatisch uitgevoerd worden. Zo weet je zeker dat je altijd de laatste versie hebt. Maar wat kun je doen als het updaten opeens niet meer goed gebeurt, of als je een foutmelding krijgt? We geven je hieronder een aantal oplossingen.

Niet meer automatisch updaten

Als Windows Updates niet meer automatisch en foutloos gebeurt, kan in eerste instantie de Probleemoplosser van Windows geraadpleegd worden. Onder het kopje ‘Windows Update’ zie je direct of de laatste updates geïnstalleerd zijn en kunnen eventuele updates gedownload worden. Het kopje ‘Probleem oplossen’ verwijst je met ‘Windows Update’ naar de probleemoplosser, die kijkt welke problemen er zijn en hoe ze opgelost kunnen worden.

Mocht de Probleemoplosser van Windows geen uitsluitsel geven, dan is het raadzaam eens een complete virusscan uit te voeren. Het kan zijn dat malware ervoor zorgt dat Windows Updates niet meer werken. Indien dit niet helpt, kan getracht worden Window Server Update Services (WSUS) uit te voeren. Dit programma is ontwikkeld door Microsoft Corporation en geeft ons wat invloed over de uit te voeren updates. WSUS dient te worden gedownload en geïnstalleerd. Voor gebruik van een dergelijk programma is het raadzaam een back-up te maken van je bestanden om niet achteraf met gemiste bestanden te maken te krijgen.

Mocht je twijfelen over hoe er gehandeld moet worden om Windows Updates weer aan het werk te krijgen, aarzel dan niet langer en schakel een deskundige in. Er is vast een computerreparatebedrijf in Amsterdam die jou kunnen helpen dit probleem op te lossen. Niemand wil immers te lang zonder de laatste updates zitten. Het gaat hier namelijk om het dichten van gaten in de beveiliging die een internetcrimineel ervan weerhouden de controle over je pc of laptop te krijgen.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/