Fivetune
Image default
Business

Hoe wordt een bio gietrand gemaakt?

Een gietrand, wat is dat eigenlijk? Sommige mensen hebben er nog nooit van gehoord. Je zou denken dat het kunststof is dat bijvoorbeeld is gegoten en daarna de uiteinden aan elkaar zijn bevestigd. Dan kom je op een ronde rand uit die dan rondom om een boom staat om het water hierin op te vangen. Zo blijft de boom als het ware ook bij deze warme temperaturen van vandaag gevoed met water en voedingsstoffen. Dit stukje grond is natter dan alle andere grond eromheen en daarom groeien daar bijvoorbeeld ook meer wortels naartoe die zich hiermee kunnen voeden. Dat heeft bijvoorbeeld wanneer er een voetgangerspad of een stoep aan de andere kant van de boom ligt erg fijn omdat deze tegels dan niet omhoog worden geworpen door de boomwortels. Een bio gietrand heeft dus meer dan één voordeel.

Waar wordt de gietrand van gemaakt?

De bio gietrand wordt met jute en een klein gedeelte gerecycled kunststof vervaardigd. Jute is biologisch afbreekbaar en daarom is het erg goed voor het milieu. Beter dan die plastic gietranden. Daarom is het ook zo dat deze biologische gietranden genoemd worden, omdat deze van veel betere materialen gemaakt zijn. Het spreekt een hoop bedrijven aan om een aantal gietranden te nemen, omdat ze ook nog eens de groene kleur hebben. Sommige gietranden zijn wit, wat eigenlijk al laat zien dat ze niet biologisch of biologisch afbreekbaar zijn. U kunt het ook even aan een bedrijf navragen of het wel de juiste gietrand is die u nodig heeft en die u wilt.

Gietrand voor hoveniers

Een partij van deze bio gietranden zijn eigenlijk ook wel interessant voor hoveniers. Dit omdat sommige hoveniers best wel veel bomen planten en het is dan wel belangrijk om alvast het goede voorbeeld te geven. Wanneer een hovenier bewust bezig is met het milieu is de stap naar een bio gietrand helemaal niet zo groot. Er kunnen er bijvoorbeeld eerst een paar worden ingekocht om te testen of deze gietrand net zo goed werkt als een andere. Het is namelijk ook een stukje bescherming wat een boom moet hebben met een bio gietrand erom heen. Zo kan de boom niet worden aangevreten door knaagdieren of andere dieren. Kijk daarom eens of deze gietrand wat voor u is!

http://www.csx-nijverdal.nl/