Fivetune
Image default
Business

Prachtige kastelen op de Veluwe

Prachtige kastelen op de Veluwe

Bent u van plan om een keer een bezoek aan de Veluwe te brengen? Loopt u warm voor oude authentieke kastelen met een rijke geschiedenis? Zorg er dan voor dat u een keer een bezoek brengt aan deze prachtige kastelen. Hieronder zullen er twee worden uitgelicht.

Kasteel ter Horst

Het kasteel ligt op een verhoging die vroeger ‘horst’ werd genoemd, hier is de naam ‘ter Horst’ van afgeleid. De eerste steen van het kasteel werd rond 1557 gelegd, een Arnhemse burgemeester liet er zijn zomer- en jachtverblijf bouwen. Het kasteel werd tijdens de 2de wereldoorlog geconfisqueerd door de Duitse bezetters. Het was de ideale plek voor een communicatiecentrum omdat er bovenop het kasteel zendmasten geplaatst konden worden. De voorste kamer werd ingericht als ziekenboeg voor gewonde de Duitse soldaten. De familie werd toentertijd verbannen naar de kelders.

Kasteel Doorwerth

In de uiterwaarden van de Rijn bij het dorp Doorwerth ligt het kasteel Doorwerth. De burcht werd oorspronkelijk gebouwd op een oeverwal langs de rivier. In 1260 werd het kasteel voor het eerst beschreven. Het toen nog houten kasteel werd in dat jaar belegerd en ongeveer 20 jaar later werd op dezelfde plek een stenen kasteel gebouwd. Het kasteel zag er toen nog niet zo uit als dat het er nu uitziet, het kasteel is door de eeuwen door verschillende families uitgebreid tot zijn huidige vorm en is ook meerdere malen gerestaureerd.

Overnachten in de buurt van een kasteel

Heb ik uw interesse gewekt om een keer een kasteel op de Veluwe te bezoeken en bent u benieuwd naar ons aanbod van vakantiehuisjes op de Veluwe in de buurt van deze kastelen? In de buurt van deze kastelen vindt u het altijd prachtige Lunteren. Huur een vakantiehuisje in Lunteren en breng een bezoek aan de Veluwe en aan deze prachtige kastelen.