Fivetune
Image default
Business

Wat doet een audicien?

Er zijn vele beroepen waar mensen nog niet alles van af weten. In dit artikel gaan we in op het beroep audicien. Wat doet een audicien nu precies en waar kunt u mee terecht bij de audicien? Dit zijn vragen waar we in dit artikel antwoord op gaan geven. Hieronder leest u meer.

Een dag in het leven van de audicien

Een audicien is iemand die alles weet op het gebied van audiologie en adviseert de mensen hoe ze hun gehoor kunnen verbeter, beter kunnen gebruiken en kunnen beschermen. Dit doet hij door te meten – met behulp van een test – waarna hij kan zien welke geluiden een bepaalde persoon wel of niet hoort. Aan de hand van de meting, kan hij de betreffende persoon adviseren om wel of niet een hoortoestel aan te schaffen. Wanneer hij een hoorstoestel adviseert, kan hij u ook nog adviseren over welke hoortoestel het beste past bij uw wensen. Daarnaast zorgt de audicien ook voor het afstellen van het gehoorapparaat.

Hoe wordt je audicien?

Audicien worden gaat niet zomaar. Je moet hier namelijk een opleiding voor volgen. De opleiding die benodigd is om audicien te worden is een MBO niveau 4 opleiding. In deze opleiding staat werkervaring opdoen centraal en daarom werk je (minimaal) 3 dagen per week bij een hoorspecialist.

Aan het zoeken naar een geschikte audicien?

Woont u in de omgeving van Amsterdam en bent u op zoek naar een http://www.hethoorhuis.nl/ die u kan helpen met alle gehoor gerelateerde problemen/vragen? Kom dan naar Het Hoorhuis in Amsterdam of Diemen. Onze audiciens zijn stuk voor stuk opgeleid om u vakkundig te kunnen helpen en zijn op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen op gebied van het verbeteren van uw gehoor!

 

http://www.hethoorhuis.nl/