Fivetune
Image default
Business

Wat als ISDN lijnen verdwijnen?

Onze hele wereld is aan het moderniseren, dat betekent dat ook de ISDN lijnen gaan verdwijnen. De kwaliteit die ISDN tot op heden heeft geboden, is niet meer te garanderen voor de toekomst. Daarnaast is het ook niet meer zeker of deze lijnen wel zo stabiel blijven. Grote providers als Tele2 en KPN zijn op dit moment al bezig met het moderniseren. Dit houdt in dat zij hun telefonie netwerken aan het veranderen zijn en dat de toekomst er op dit gebied dus anders uit zal gaan zien. Wij vertellen u graag welke gevolgen dit voor u heeft en waar u dus allemaal rekening mee dient te houden. Zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan en weet u dus goed waar u op dient te letten.

De gevolgen nu ISDN lijnen verdwijnen

Nu ISDN lijnen gaan verdwijnen, komt er een einde aan een lange tijd waarin ISDN lijnen veel dingen makkelijker maakten. Toen er net ISDN lijnen waren, was het eerste digitale netwerk een feit. Data kon vanaf dat moment digitaal over de telefoonlijn worden verstuurd. ISDN had als groot voordeel dat deze op meerdere lijnen geleverd kon worden. Doordat de digitale wereld zich razendsnel is gaan ontwikkelen, zijn er in de loop der jaren ontzettend veel nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Doordat wij alles digitaal zijn gaan doen, kwam er steeds meer de vraag waarom wij dan ook niet digitaal bellen. Dat was de reden dat VoIP steeds meer opkwam. VoIP gebruikt namelijk IP-netwerken voor het overbrengen van telefoongesprekken.

Nu al maatregelen treffen

Tele2 heeft besloten om vanaf mei 2018 al te stoppen met het leveren van service op ISDN2, KPN stopt per 1 september 2019 hiermee. Het is raadzaam om niet te wachten tot het moment dat alle ISDN lijnen verdwijnen, maar nu al maatregelen te treffen. Het is verstandig om nu al een ISDN verbinding up te graden naar een Hosted Telefonie verbinding.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op de website van de Nederlandse Provider. Zij helpen u graag bij het ontdekken van de vele mogelijkheden en kijken nu al uit naar een voorspoedige samenwerking!