Fivetune
Image default
Business

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas, ontzettend sterk
Heeft u een slechte ervaring met uw glazen deur gehad, waar iemand doorheen is gevallen en (ernstige) letsel heeft opgelopen? Heeft u zelf misschien letsel opgelopen nadat u de ontelbare scherven van de opengewaaide deur moest opruimen? Misschien bent u dan wel op zoek naar glas dat sterk genoeg is om niet zomaar kapot te waaien. Glas waar niemand door heen kan vallen. Glas dat inbrekers buiten de deur houdt. Dit glas bestaat: veiligheidsglas.

Speciale sterke folie
Veiligheidsglas is een soort dubbel glas. Net als bij dubbel glas bestaat het uit twee glazen platen. Echter zit er bij veiligheidsglas een laag kunststoffolie tussen de platen, in plaats van edelgas of lucht zoals bij dubbel glas. En dat maakt het veiligheidsglas nu juist zo speciaal. Door de speciale laag folie wordt het glas extra stevig en zal het niet in ontelbare stukken vallen wanneer het toch breekt. Wat bijna niet kan gebeuren.

Veilig tegen inbraak, doorvallen en letsel
Omdat het glas zo sterk is, wordt het veel ingezet tegen inbraak. Heeft u een juwelierszaak? Dan is het verstandig na te denken over veiligheidsglas. Er is namelijk ontzettend zwaar geschut nodig om er een barst in te slaan. En zodra jouw zoontje vrolijk naar buiten wil rennen en niet doorheeft dat de deur nog dicht is, zal hij er alleen een pijnlijke neus aan over houden. Bestel uw veiligheidsglas bij Glaskoning.be de glasspecialist van België.