Fivetune
Image default
Business

Totaal VvE beheerder Amsterdam | Ervaren en vakkundig

VvE Amsterdam

U heeft waarschijnlijk weleens van VvE gehoord, maar wat is het eigenlijk? In dit artikel zal er uitgelegd worden wat VvE is, wat de taken zijn van een VvE-beheerder en over de jaarlijkse algemene ledenvergadering die elk jaar plaats vindt. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder! 

Wat is een VvE

VvE staat voor vereniging van eigenaren. Als u een appartement koopt wordt u automatisch lid van de vereniging van eigenaren. Het is namelijk verplicht om lid te zijn. Voor de wet koopt u een appartementsrecht. Dit wordt gezien als een aandeel van een gebouw en het alleengebruiksrecht van de woning. U bent dus mede-eigenaar van het hele gebouw en u heeft daarom recht op medegebruik van de gemeenschappelijke gedeelten van het gebouw.

Wat zijn de taken van een VvE-beheerder

De vereniging is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschappelijke onderdelen van een gebouw. Enkele voorbeelden van de gemeenschappelijke onderdelen zijn: het trappenhuis, de lift, het dak, de fundering en de technische installaties. Een vereniging van eigenaren zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke onderdelen. Daarnaast verdeelt de VvE de gezamenlijke kosten en beheert het de financiën. Dit wordt vastgelegd in de splitsingsakte, zodat er geen misverstanden komen.

Jaarlijkse algemene ledenvergadering

Eens per jaar vindt er een jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Hierin worden afspraken gemaakt over de verdere samenwerking binnen het VvE. Samen met de andere beslist u over het onderhoud aan de gemeenschappelijke gedeelten en investeringen van de VvE. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt er een bestuur gekozen. Deze krijgen een aantal taken toegewezen. De taken van het bestuur zijn onder andere het opstellen van jaarstukken en begrotingen, het beheren van financiële stukken en het regelen van vergaderingen. 

VvE Amsterdam

Ons VvE vereniging in Amsterdam kunt u daar uitstekend bij helpen. Wilt u hier meer over lezen wat wij doen, lees dan verder op onze website.

Zoekt u liever een lokale VvE beheerder uit Amsterdam? Schakel dan de Amsterdamse VvE Beheerder in!