Fivetune
Image default
Business

Schoorsteenveger uit Breda een echte aanrader

Een schoorsteenbrand, voorkom je met de schoorsteenveger uit Breda. Een schoorsteenveger in Breda is dé oplossing voor het verwijderen van al het brandbare materiaal dat achterblijft telkens wanneer u uw haard stookt. Of u nu hout, kolen of olie stookt, er blijft altijd wat materiaal achter in de schoorsteen. Dit materiaal is zeer brandbaar. Een schoorsteenbrand verspreidt zich al snel vanaf de schoorsteen door uw hele huis. De schoorsteenvegers van Hendriks Vegers uit Breda zorgen met hun vakmanschap van meer dan 20 jaar voor uw veiligheid.

Tip van de schoorsteenveger uit Breda

Een belangrijke tip die ik kreeg van de schoorsteenveger uit Breda was dat je nooit nat hout moet stoken in een haard. Nat hout zorgt voor roetdeeltjes die zich vast kunnen hechten aan de schoorsteen. Hierdoor kan de schoorsteen ernstig vervuild raken wanneer je hem niet regelmatig laat schoonvegen. Waardoor een schoorsteenbrand op de loer ligt. Voor elke houtsoort geldt ook een andere droogtijd. Eiken hout heeft bijvoorbeeld wel tot 2,5 jaar nodig voordat het goed door en door droog is. In tegenstelling tot het hout van de populier, dat is al binnen een jaar droog genoeg om gestookt te worden.

Schoorsteenveger uit Breda: beter voorkomen dan genezen

De schoorsteenveger uit Breda ontnam me direct de illusie dat ik allerlei materiaal in de hout gestookte haard kon gooien. Huis lekker warm en opgeruimd, gaat dus niet door. Tenminste niet op deze manier. De spaanplaten die we nog hebben staan van onze laatste verbouwing bijvoorbeeld of het geschilderde afvalhout kan echt niet in een open haard zei de schoorsteenveger uit Breda me. Net als plastic of briketten. Want die laatste twee zorgen voor veel rookvorming wat dus een verstopping/vervuiling van de schoorsteen in de hand werkt. Loofhout is blijkbaar weer beter dan naaldhout. Want in naaldhout zit veel hars.

Regelmatig de schoorsteenveger uit Breda op de koffie

Met een open haard, is de schoorsteenveger uit Breda je beste vriend. Want het regelmatig laten vegen van het rookkanaal in de schoorsteen is noodzakelijk om te voorkomen dat roetdeeltjes zich vasthechten. Met alle nadelige gevolgen van dien. Maar ook een vogelnestje merkt Hendriks Vegers gebruikers vaak (veel) te laat op. Daarom deze belangrijkste tip, vraag de erkende en gekwalificeerde schoorsteenveger uit Breda zeker één keer per jaar op de koffie. Wanneer u de schoorsteen veel gebruikt, maak er dan twee keer per jaar van.