Fivetune
Image default
Business

Re-integratie 2e spoor is in sommige situaties noodzakelijk

Als werkgever ben ik het aan mijn medewerkers verplicht om via de re-integratie 2e spoor een nieuwe baan voor mijn medewerkers te werven. Natuurlijk alleen wanneer hij of zij niet meer in staat is om welke reden dan ook, na (langdurige) afwezigheid terug te keren op de oude werkplek. Of een andere passende functie binnen mijn organisatie. Dat is verplicht vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Dit is wat ik als werkgever wist voordat ik in contact kwam met de experts van ADXpert in Ridderkerk. Ze noemen zich in mijn ogen geheel terecht een arbeidsdeskundig expertisebureau. Want wat hebben zij mij als werkgever maar zeker ook mijn twee medewerkers tot nu toe goed geholpen.

Re-integratie 2e spoor is soms niet te vermijden

Ik zat echt met mijn handen in het haar vanwege de re-integratie 2e spoor dat ik al een tijdje zag aankomen voor twee van mijn 17 medewerkers. Zulke goede arbeidskrachten, mensen die heel goed binnen het team pasten, maar het was onmogelijk gebleken om ze een nieuwe passende functie binnen mijn organisatie aan te bieden. Dus met pijn in mijn hart heb ik moeten besluiten om samen met ADXpert het re-integratie 2e spoor in te zetten voor hen. Ze verdienden het om weer een leuke baan te vinden bij een leuke werkgever in een leuk team. Niet alleen ik, maar ook alle collega’s zullen ze zeker gaan missen. Als collega en als persoon waren ze erg geliefd omdat ze altijd voor iedereen klaar stonden en bereid te helpen en in te vallen als het noodzakelijk was. Maar dat was ook een van de redenen dat ze zichzelf uiteindelijk voorbij liepen en in de ziektewet terecht kwamen. Geen ‘nee’ kunnen zeggen, of willen zeggen. Iets waar ze zeker aan zullen moeten werken om niet weer terug te vallen in het oude patroon.

Re-integratie 2e spoor voor hernieuwd werkgeluk

Natuurlijk voel ik me zeer verantwoordelijk voor deze twee medewerkers om de re-integratie 2e spoor goed te laten verlopen. Ze willen weer graag aan het werk en ik wil als werkgever er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te laten slagen. Niet alleen omdat ik daartoe verplicht ben, maar zeker ook omdat ik het beste met deze twee medewerkers voor heb. Zij hebben er immers niet voor gekozen om ziek te worden. De oorzaak van hun ziekte kan ik niet voor hen wegnemen binnen mijn bedrijf, ik vrees zelfs dat  de arbeidsomstandigheden alleen nog maar hectischer voor hun zouden worden. Iets dat ik hen absoluut niet wil aandoen. Daarom is het het beste dat de re-integratie 2e spoor op een goede manier voor beide partijen wordt opgepakt. Ik gun beiden hernieuwd werkgeluk die hopelijk via re-integratie 2e spoor en met hulp van ADXpert gevonden wordt. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in dat ik met hulp va de experts van ADXpert.nl het beste in huis heb gehaald voor mijn twee medewerkers die eigenlijk staan te popelen om weer aan de slag te kunnen.