Fivetune
Image default
Business

Psychologisch effect van letselschade en de noodzakelijke begeleiding

Letselschade is niet alleen fysiek schrijnend en het is zeker belangrijk om de emotionele impact daarvan een goede begeleiding te bieden. Een ernstig letsel kan levensveranderende gevolgen hebben die voor sommigen maar moeilijk te verwerken zijn.

Iedereen die te kampen heeft gekregen met letselschade heeft de moeilijke taak om te leren omgaan met hun nieuwe omstandigheden. Bovendien moeten zij leren zich aan te passen aan een verandering in de omstandigheden, die niet alleen voor hen, maar ook voor hun gezin schrijnend is.

Als hun verwonding bijvoorbeeld heeft geleid tot een handicap dan veroorzaakt dit vaak gevoelens van angst, woede en frustratie. In sommige gevallen leidt dit tot depressie of posttraumatische stressstoornis. De professionals van ADXpert kunnen u daarin bijstaan.

Posttraumatische stress-stoornis als gevolg van letselschade zonder juiste begeleiding

Dit is een veelvoorkomend neveneffect van letselschade als gevolg van een ongeval, verwonding of ziekte zonder juiste professionele begeleiding. Het ontwikkelt zich als een reactie op een traumatische gebeurtenis en veroorzaakt flashbacks, hoofdpijn, duizeligheid, trillingen en een reeks andere symptomen. Deze aandoening heeft een aanzienlijke invloed op iemands leven, maar kan gelukkig worden behandeld.

Wacht niet te lang met juiste letselschade begeleiding

Na het ontstaan van letselschade is een juiste begeleiding belangrijk. Wacht niet met het inschakelen van een professional als ADXpert totdat je breekt. Zoek tijdig hulp zodat je handvatten krijgt aangeboden die je helpen ermee om te gaan. Eis je leven terug! Laat je letsel en alles eromheen je leven niet verwoesten, ook al kan het verlammend zijn. Wanneer je de letselschade niet correct laat begeleiden, kan het ervoor zorgen dat er nog meer schade wordt toegebracht aan bijvoorbeeld je vertrouwen, je eigenwaarde, waardoor je persoonlijkheid verandert.

 

Heb je posttraumatische problemen als gevolg van persoonlijk letsel zonder juiste begeleiding?

Slachtoffers van letselschade zonder juiste begeleiding kunnen zoals al eerder genoemd het posttraumatische stressstoornis (PTSS) (of een variant daarvan) ontwikkelen. Het kan iedereen overkomen die een persoonlijk letsel ongeval heeft meegemaakt, zelfs dagen, weken of maanden na een ongeval. De experts van ADXpert begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om risicogedrag te herkennen na een persoonlijk letselongeval. Hieronder enkele tekenen en symptomen:

Fysieke symptomen: hoofdpijnen, zweten, trillen, slapeloosheid, verslaving (middelen, alcohol of andere), nachtmerries en concentratiemoeilijkheden.

Emotionele symptomen: angst, flashbacks, paniekaanvallen, trillen, angst, hulpeloosheid, het onvermogen om relaties te vormen of te onderhouden.