Fivetune
Image default
Offers

Olijven

Olijven 

Er zijn veel verschillende soorten vruchten, maar wist jij dat de olijven, net als de kersen, tot de steenvruchten behoren? Daarnaast worden de olijven verkocht in twee kleuren. Het verschil tussen de twee olijven zit hem in de rijpheid. De zwarte olijven zijn in principe gewoon gerijpte groene olijven. De olijven groeien aan een olijfboom van MyPalmShop. De olijven kunnen niet direct worden geplukt en opgegeten, omdat de smaak nog erg bitter en niet lekker is. Wil jij de smaak van de échte olijven naar boven halen? Dan dien je de olijven maanden in een oplossing van zout en water te leggen. Bij sommige olijfsoorten worden ook nog andere vloeistoffen toegevoegd. Lees snel verder en ontdek de verschillende olijfsoorten. 

 

Nocellara 

De Nocellara is een Italiaanse olijf die afkomstig is uit Sicilië. Deze olijf staat bekend om haar heldergroene kleur. De olijf is net iets zoeter dan de overige olijven. Daarnaast heeft de olijf een opvallende zachte en vlezige textuur. Deze olijf is heerlijk te eten bij witte wijn en Prosecco. Daarnaast doen ze het geweldig in verschillende salades of bij de witte schaapkazen. 

 

Cerignola 

De olijf staat ook bekend als de Bella di Cerignola. Het zijn gigantisch grote, groene olijven uit de Italiaanse regio Puglia. Puglia is gelegen in de hak van de Italiaanse laars. De olijven staan bekend om de zoetere smaak met een karakter van boter. De olijf is enorm groot en daarom heerlijk om te vullen met allerlei lekkernijen, denk hierbij aan kaas en knoflook. Ook in combinatie met een hartig stukje kaas is deze olijf heerlijk om te eten. 

 

Manzanilla olijven

De Spaanse olijven hebben een ovale vorm en zijn middelgroot. De olijven zijn afkomstig uit de regio Sevilla. De olijf heeft een rokerig karakter en is licht knapperig om te eten. Het is een olijfsoort dat kan worden gevuld met onder andere knoflook of pepertjes. De Manzanilla is perfect voor tijdens de borrel. 

 

Pizzutella 

Deze olijf is een typische Siciliaanse olijfsoort en komt voor in verschillende delen van het eiland. De Pizzutella is een zelfonvruchtbaar soort en is bestuiving van een andere boom nodig. De olieopbrengst van de Pizzutella ligt vrij laag, namelijk onder de 16%. Tijdens het oogsten van de olijven wordt er gebruik gemaakt van een traditionele methode van oogsten. Er wordt hierbij geen mechanische apparatuur gebruikt, zodat de kans op beschadigde olijven kleiner wordt. De kwaliteit van de olijven en daarmee dus ook de olijfolie kan worden aangetast door de mechanische apparatuur. 

https://www.mypalmshop.nl/