Fivetune
Image default
Business

Is je huis goed beveiligd? 7 tips als je op vakantie gaat!

 

Bij het vertrek voor een vakantie is de bescherming van je huis net zo belangrijk als de bescherming van de spullen die je meeneemt. Zorg ervoor dat je de nodige maatregelen neemt om te kunnen ontspannen terwijl je weg bent! Zorg bijvoorbeeld voor een draadloos alarmsysteem.

1. Koop een draadloos alarmsysteem

De veiligheid van je huis is absoluut essentieel en er zijn vele opties om uit te kiezen, dus zorg ervoor dat je kiest voor een draadloos alarmsysteem dat bij je huis past. Sommige thuisbeveiligingssystemen stellen je zelfs in staat om live video op afstand te bekijken vanaf je telefoon, zodat je in realtime kunt zien wat er gebeurt. Deze kleine investering in een draadloos alarmsysteem is je gemoedsrust meer dan waard!

2. Blijf op de hoogte van het regelmatige onderhoud aan huis

Heb je normaal gesproken tuinmannen die je gazon en landschapsarchitectuur onderhouden? Wekelijkse bezoeken van de zwembadman? Houd deze schema’s aan. Als een potentiële dief huizen in de gaten houdt, zal hij of zij merken dat er iets mis is. Ook een draadloos alarmsysteem is aan te raden.

3.Laat een sleutel achter bij een vriend of familielid

Hoewel je kranten en post kunt vasthouden, kun je niet voorspellen wanneer willekeurige flyers of vergeten online bestellingen voor de voordeur blijven liggen. Door elke dag een vertrouwde vriend of familielid langs te laten komen, kun je voorkomen dat er onverwachte leveringen achterwege blijven en ook normale routines (planten water geven, vuilnisbakken naar de stoep brengen) laten uitvoeren. Vergeet niet om ze te compenseren voor hun hulp!

4. Bewaar je post en kranten

Volledig gevulde brievenbussen en vergelende kranten die op de oprit zijn opgestapeld, zijn geen goede signalen als je niet thuis bent. Als je geen vriend of familielid beschikbaar hebt om bij je huis langs te komen terwijl je de krant en post gaat brengen, neem dan contact op met je krantendienst om de leveringen te stoppen. Kies ook voor een goed draadloos alarmsysteem.

5. Hou jezelf gedeisd op sociale media en zet een draadloos alarmsysteem aan

Het is bekend dat je niet online (of waar dan ook, wat dat betreft) moet adverteren voor het vertrek van je reis, maar misschien nog wel belangrijker is het dubbel controleren van je sociale media sites om ervoor te zorgen dat je adres niet direct beschikbaar is voor iedereen die het zoekt. Verwijder alle eerdere berichten, uitnodigingen voor feesten of Facebook-evenementen die je telefoonnummer kunnen bevatten, evenals je telefoonnummer, en het is al te gemakkelijk om een snelle Google-zoekopdracht te doen en een telefoonnummer te koppelen aan een adres!

6. Sluit waardevolle spullen op in een kluis

Elke alledaagse dief weet dat hij eerst de slaapkamer moet controleren op waardevolle spullen, dus neem een kleine kluis en houd ze veilig. Als het niet mogelijk is om geld te schillen voor een kluis, plaats dan waardevolle spullen zoals een keukenkastje of een badkamerkast in een onopvallende container.

7. Installeer een buitensensorlicht en draadloos alarmsysteem

Het is eenvoudig te installeren voor degenen die niet technisch zijn, en je kunt er een kopen voor minder dan 20 euro. Motion-sensor schijnwerpers kunnen ook het hele jaar door nuttig blijken te zijn voor de algemene huisbeveiliging, of je nu thuis bent of niet, en zijn vaak uitgerust met technologie om ze uit- en aan te schakelen op bepaalde momenten van de dag. We raden je ook ten zeerste aan om een paar timers voor je binnenverlichting in te stellen. De indruk wekken dat er elke nacht iemand thuis is, kan die ongewenste gasten afschrikken.