Fivetune
Image default
Business

Hot-foil printen in de verpakkingsindustrie

Door middel van een hot-foil printer kan er door middel van hitte mak, individuele prints worden gemaakt voor gevoelige producten zoals farmaceutische producten. Hot-foil printers wordt gebruikt voor zeer variërende producten. Het wordt vaak gebruikt om de houdbaarheidsdatum te printen op producten. Het wordt dus ook vaak gebruikt voor voedingsmiddelen.

Door middel van een hot-foil printer kan door middel van hitte en het plaatsten van een gepigmenteerde folie op producten permanent gecodeerd worden. Er kunnen hierbij nummers, logo’s etc mee gedrukt worden die zich permanent hechten aan de oppervlakte van het product. Het drukken door middel van een hot-foil printer is milieuvriendelijk en kan ook gebruikt worden voor producten die gevoelig zijn. Er kan gedrukt worden op papier plastic, folie, leer en andere textiele. Er zijn verschillende hot-foil printers te vinden op de markt maar ook hier vindt een constante innovatie plaats.

Hot-foil printen kan gezien worden als onderdeel van coding and marking. Er zijn zoveel verschillende technieken om te coderen waar hot-foil printen er een van is. Er kan naast hot-foil printen namelijk ook gecodeerd worden door middel van een laser. Hierbij wordt er niet gebruik gemaakt van inkt maar wordt er door middel van een laser oppervlakkig een laagje van de verpakking weg gelaserd. Het coderen door middel van een laser wordt vooral gedaan in de technische sector. Vooral bij metalen, auto’s en elektronische producten. Door middel van het coderen door middel van een laser kan er contactloos kan worden gecodeerd. De lasertechnologie dat wordt gebruikt kent een belangrijk precisie technologie.       Door de jaren heen is deze manier van coderen enorm verbeterd waardoor er bijna foutloos kan worden gecodeerd.

In de verpakkingsindustrie zijn er verschillende manieren waarop producten kunnen worden gecodeerd. Alle verschillende manieren van coding and marking kennen hun eigen specialisatie.

http://www.kba-metronic.com