Fivetune
Image default
Business

Hoe gaat u om met gehoorverlies?

Gehoorverlies is iets waar mensen liever niet aan denken. Toch is het beter om hier tijdig iets aan te doen aangezien het proces sterk beïnvloed kan worden door het veranderen van uw gedrag. Bepaalde voeding, het vermijden van luidruchtige ruimtes en voorkomen dat u onbewust de tv nét ietsje harder zet dragen bij aan het vertragen van het gehoorverlies.

Voor veel mensen is de drempel om naar een hoorspecialist te gaan een stap te ver. Het is daarom raadzaam om, mocht u vermoeden dat iemand slechthorend aan het worden is, deze persoon daarop aan te spreken en aan te moedigen om naar de audicien in de buurt te gaan.

Zij kunnen ter plekke een test doen en de uitslagen vergelijken met het gemiddelde. Zodoende kan er geconstateerd worden of de persoon in kwestie een gehoorapparaat nodig heeft. Hoe eerder men hier mee begint, hoe beter. Er kan met de moderne techniek en kennis veel aan gedaan worden.

De technologie stelt u in staat om meer te doen dan u denkt

Er is een misvatting over dat het achteruitgaan van het gehoor gepaard gaat met het niet meer kunnen leven van een volwaardig leven. Met de nieuwe generatie gehoorapparaten kunt u niet alleen gesprekken volgen in drukke plekken, maar zijn ook onderhoudsvriendelijk, kunnen achtergrond geluiden filteren en kunnen aansluiten op de radio of andere geluidproducerende apparaten via het internet waardoor u op afstand van een haarfijn geluid kunt genieten.

Sommige varianten zijn ook waterdicht en extra stevig waardoor u gewoon nog kunt sporten, zwemmen, hardlopen en andere buitenactiviteiten waar u zich zorgen over zou kunnen maken.

Met de nieuwste generatie is het zelfs gaat het zelfs zo ver dat slechthorenden beter kunnen horen dan een normale luisteraar in een drukke omgeving dankzij de ontwikkeling in digitale gehoorapparaten die met elkaar verbonden zijn. Via de zorgverzekering kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. Deze resultaten komen echter rechtstreeks van de fabrikant dus het is aan derden om dit te bevestigen of te ontkrachten.

http://www.hethoorhuis.nl/