Fivetune
Image default
Education

Een nieuwe manier van inspecteren: met drones

Op het moment dat je wilt beginnen met bouwen, is de kans groot dat je hier veel voor moet regelen. Dit heeft ermee te maken dat je alles van tevoren goed moet regelen. Er zijn op een bouwplaats vaak verschillende risico’s te vinden. Aangezien er meerdere aannemers tegelijkertijd bezig kunnen zijn, is het belangrijk om de risico’s in kaart te brengen. Om ervoor te zorgen dat alles veilig blijft, kan het in kaart brengen van deze risico’s de beste optie zijn om voor te gaan. 

Als je wilt gaan inspecteren op de bouwplaats, zijn er verschillende manieren waarop je dit aan kunt pakken. Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is het inspecteren met drones. Door met drones te inspecteren, is het namelijk mogelijk om de risico’s zo duidelijk mogelijk in kaart te kunnen brengen. Om je hier een beter beeld bij te geven, gaan we in dit artikel kijken naar het inspecteren met drones. 

Wie zorgt voor de veiligheid op de bouwplaats?

Als je met een bouwplaats te maken hebt, is het handig om iemand in te schakelen die voor de veiligheid op de bouwplaats verantwoordelijk is. Zo’n persoon staat ook wel bekend als een veiligheidscoördinator of TMB. Door hier gebruik van te maken, kan deze persoon met de aannemers overleggen en voor de veiligheid van iedereen op de bouwplaats zorgen. 

Op het moment dat je gebruik maakt van een veiligheidscoördinator, is de kans groot dat de risico’s in het begin al vastgesteld worden. Zo is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat alles van tevoren al goed geregeld wordt. Voor het vaststellen van de risico’s komen de drones goed van pas. Dit heeft ermee te maken dat je hierdoor namelijk het beste beeld kunt krijgen van het gebied waar je mee werkt. 

De veiligheidsrisico’s in kaart brengen

Het in kaart brengen van de veiligheidsrisico’s kan lastig zijn om te doen. Dit komt omdat gevaar in een klein hoekje kan zitten. Daarom is het belangrijk om het in kaart brengen van de risico’s door de veiligheidscoördinator te laten doen. Door deze persoon dit te laten doen, is het mogelijk om alles op de juiste manier te laten gebeuren. Een drone inspectie is één van de beste manieren om dit aan te pakken. Dit heeft ermee te maken dat je hierdoor het overzicht over het hele gebied kunt gaan houden. 

Het maken van een plan

Nadat alle risico’s aangepakt zijn, is het mogelijk om een plan te maken. Door een plan te maken, is het mogelijk om het meeste uit de veiligheid op de bouwplaats te halen. Voor veel mensen kan dit enorm belangrijk zijn om gebruik van te maken. Dit zorgt er namelijk voor dat het ook duidelijk is hoe je de veiligheid op de bouwplaats het beste kunt aanhouden. Voor de aannemers en voor jezelf is dit een prettige manier om voor meer zekerheid en veiligheid te zorgen. Daarom zijn er ook veel mensen die dit graag doen.