Fivetune
Image default
Business

Drie hippe manieren om het nieuws te volgen

Drie hippe manieren om het nieuws te volgen

Vraag aan je grootouders of iemand uit die generatie hoe zij vroeger op de hoogte werden gehouden van het laatste nieuws en je krijgt ongetwijfeld als antwoord: de krant. In 1618 verscheen de eerste krant. Sindsdien is het één van de meest gebruikelijke manieren geweest om het nieuws te volgen. Althans, bij de oudere generatie dan. Jongeren en hun ouders volgen tegenwoordig via andere wegen het laatste nieuws. De populariteit van de krant neemt daardoor flink af. Sinds de komst van het internet en de satelliet zijn er nieuwe manieren om het journaal te volgen.

 

Sociale media

Sociale media is niet meer weer weg te denken bij de jeugd. Ook hun ouders maken er steeds meer gebruik van. Voor wie denkt dat de verschillende kanalen dienen om alleen foto’s te delen met je familie en vrienden heeft het mis. Op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn is het ook mogelijk om alle bekende kranten te volgen. Dat maakt sociale media soms toch nog handig.

 

Radio

Ruim 100 jaar geleden vond de eerste radio uitzending plaats. Het is daarna jarenlang de manier geweest om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Tegenwoordig luistert men niet meer alleen naar de radio om het journaal te volgen. Radio beluisteren is meer dan dat. Je hoort namelijk ook de nieuwste en leukste muziek tussendoor. Op die manier behoudt je toch de positieve energie na het nieuws.

 

TV

Tot slot kijkt iedereen af en toe naar de televisie. Bepaalde tijdstippen van de dag zijn gereserveerd voor nieuwsuren. Ook hier heb je te maken met een mooie afwisseling tussen nieuws en ontspanning.

 

De nieuwe generaties pakken de krant nauwelijks om het nieuws te volgen. Zij doen dat liever via sociale media of de televisie. Verder is de radio al meer dan 100 jaar een populaire manier om de nieuwste muziek en het laatste nieuws te volgen. Op internet vind je met behulp van een radioguide snel welke radiokanaal het best bij je past.


 

https://www.radioguide.fm/