Fivetune
Image default
Business

Draadglas online bestellen

Draadglas
Er bestaan vele vormen van glas. Hoogrendementsglas is daarbij het meest gebruikte glas voor raampartijen in woningen en gebouwen. Toch kan het noodzakelijk zijn om op sommige plekken, zoals zorginstellingen en scholen een extra beveiligde glassoort te gebruiken. Draadglas kan daarvoor uitstekend gebruikt worden.

Wat is draadglas?
Draadglas is glas waarin staaldraad gestanst is. Het voordeel hiervan is dat wanneer het glas breekt, het niet in duizenden stukjes uiteenspat, maar door het staaldraad samengehouden wordt. Hierdoor kan niemand zich verwonden aan scherpe glasstukken. Het is dus niet zo dat draadglas extra verstevigd is om breken te voorkomen. Het staaldraad is enkel aangebracht om erge (lichamelijke) schade te beperken als het breekt. Het staaldraad is verdeeld in rasters van meestal 12×12 millimeter.

Soorten
Er zijn verschillende soorten van dit soort beveiligde glas. Engelse draad, spiegeldraad en brute draad. Bij Engelse draad is één kant geribbeld en de andere kant glad. Het glas zelf is ondoorzichtig. Spiegeldraad is de enige vorm van draadglas dat volledig doorzichtig is. Het meest gebruikte glas is brute draad. Het glas is licht geribbeld en licht doorzichtig. Zo kun je dus door dit glas contouren zien, maar heb je geen helder beeld.

Overige kenmerken
Draadglas is enkel glas en kan door het staaldraad niet gehard worden. Daarnaast is het glas inbraak- en brandvertragend. Op plekken waar risico op brand groot is zul je dit glas dan ook vaak tegenkomen.