Fivetune
Image default
Business

Douchecabines

Douchecabines

Douchecabines zijn doorgaans een combinatie van een douchebak met douchescherm of spatscherm en de deuren. Glaskoning.nl levert de glasplaten (deuren) die de cabine vormen. Ze bestaan uit 2 glazen deuren en het benodigde beslag als scharnieren, glasklemmen en deurknop. Douchecabines zie je tegenwoordig nog wel, maar in de meeste huishoudens is dit inmiddels ingehaald door de huidige trend van een inloopdouche.

Soorten douchecabines

Je kunt een douchecabine krijgen in vrijwel elke maat, vorm en materiaal dat je wenst. Standaard zijn de meeste cabines vierkant, maar ze zijn er ook in rechthoekige, vijfhoekige of met ronde vormen verkrijgbaar. Voor materialen wordt vaak gekozen voor kunststof of aluminium. Dit zijn materialen die goed tegen vocht bestand zijn en duurzaam zijn. Een douchecabine kan voorzien worden van echt glas, maar ook kunststof kan gebruikt worden. Er zijn ook zeer luxe cabines op de markt, met jets, lichttherapie en zelfs een radio ingebouwd.

Voordelen

Een douchecabine is een goede aanvulling voor de badkamer. Het is een afgesloten plek om te douchen, zodat je de overige ruimte voor andere doeleinden kunt gebruiken. Het zorgt er ook voor dat de rest van de badkamer niet nat wordt. Je hoeft ook niet allerlei grote verbouwingen uit te voeren bij het plaatsen van een cabine. Het is meestal in één pakket te koop dat gemakkelijk op te bouwen is. Als je een kleine badkamer hebt kun je ook het deurtype aanpassen. In plaats van een draaideur een schuifdeur.

Kijk voor meer informatie op Glaskoning.nl of bel direct 0318 – 763 900.