Fivetune
Image default
Business

De meerwaarde van het visualiseren

De mens van tegenwoordig is visueel ingesteld. Dat betekent dat wij eerder geneigd zijn om een video’tje te bekijken dan een boek te lezen. Willen wij geïnformeerd worden, dan willen wij vooral zien. Dat geldt voor heel veel communicatievormen. Enkele voorbeelden: het ouderwetse krijtbord is bij praktisch alle scholen al vervangen door digiborden. Deze borden zijn interactief en er kunnen video’s, websites e.d. op worden vertoond. Hierdoor raken leerlingen minder snel verveeld en raken ze meer geïnteresseerd in de lesstof. Bij grote organisaties wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van schermen die door middel van beeld informeren. Maar ook als ondersteuning bij lezingen en congressen. Andere organisaties maken gebruik van narrow casting: het informeren van een gericht publiek op plekken waar men langere tijd verblijft, zoals wachtkamers. 

Kwaliteit belangrijke voorwaarde

Er zijn inmiddels vele verschillende audiovisuele middelen en de technologie is nog lang niet uitontwikkeld. Wel kan je stellen dat deze middelen dus complex kunnen zijn door deze technologie. Een expert op het vlak inschakelen bij het aanschaffen van zo’n middel is dus een kostbaar advies. Installatie, training en onderhoud zijn nodig om het product goed te laten werken en gebruiksvriendelijkheid is een pré. Zo’n specialist is Faas Audiovisuele Middelen (fjad) uit Westervoort.

Hoe zit het met de service

Een audiovisueel middel aanschaffen? Bekijk dan vooral de service van de leverancier. Is het een brouwbare partij? Hoe gaan ze om met storingen en voorwaarden. Zo voorkomt u dat u met de handen in het haar zit wanneer uw apparaat defect raakt of problemen gaat geven. De aanschafprijs van zo’n middel mag dus niet de maatstaf zijn! Een ander aspect is het huren van audiovisuele apparatuur. Heeft u incidenteel een audiovisueel middel nodig, bijvoorbeeld een geluidsinstallatie of een videowall, dan kan huren een goede oplossing zijn. In dat geval heeft u een leverancier nodig die u helpt bij aansluiting, gebruik en afvoeren van de apparatuur.