Fivetune
Image default
Business

De escape room beleving

Op de locatie aangekomen worden jullie opgevangen door een mysterieuze man. In de wachtkamer liggen overal kleine spelletjes en puzzeltjes om je alvast in de stemming te brengen. Opeens horen jullie een hard geschreeuw. “Wat gebeurt er in hemelsnaam in de kamer hiernaast?” Even later zakt de angstige spanning weg, nadat jullie lachende mensen horen. Het zijn de mensen vóór jullie. Zij hebben de opdracht met success voltooid.

Nu zijn jullie aan de beurt. De mysterieuze man vraagt of jullie er klaar voor zijn. Aarzelend stappen jullie de kamer binnen. De deur achter jullie slaat dicht. En er is geen weg meer terug!!

Geschiedenis van de escape room

Hoewel voorgaande scenario een doorsnee tandartsbezoek niet zal misstaan, raden jullie natuurlijk al dat het hier gaat om een escaperoom uitje. Dit is een groepsactiviteit die zijn oorsprong kende in Japan. In het land van de reizende zon bouwde het bedrijf SCRAP Entertainment Inc in 2007 ‘s werelds eerste escape kamer. Deze escape game zal gebaseerd zijn op een computerspelletje. Hierna verspreidde het spel snel over heel de wereld. Vandaag de dag heb je in elke stad wel meerdere bedrijven die het concept aanbieden. (Klik hier om meer te lezen over de geschiedenis van de escape room)

De escape room beleving

Voor de mensen die deze groepsactiviteit nog niet kennen volgt hier een korte uitleg over de spelregels. Met je medespelers word je in een ruimte opgesloten vol met puzzels en opdrachten. Je hebt 60 minuten tijd om te ontsnappen. Doe je dit niet, dan ontploft er een bom, komen de bewakers terug of gebeuren er andere vreselijke dingen. Dit hangt af van de thema van de escape room. Deze thema is helemaal verwerkt in de kamer. Dit zorgt ervoor dat je een uur lang losgekoppeld bent van de werkelijkheid.

Tijdens deze 60 minuten ervaar je een intense beleving. Verschillende gevoelens zoals stress, paniek en frustraties wisselen zich om de beurt af. Maar ook opluchting en trots als je uiteindelijk uit de kamer weet te komen. Na een succesvolle ontsnapping overheerst doorgaans de euforie. Het voelt aan alsof je de hele wereld aan kan. Een escape room is dan ook een hele goede manier om te ontstressen. Het is goed om van tijd tot tijd een leuke escape room te doen.

Ga voor meer informatie naar https://www.xcapelogix.nl