Fivetune
Image default
Business

De advocatuur

De advocatuur is eigenlijk een apart soort elite. Je komt er ook niet zomaar tussen. Als advocaat moet je namelijk hardwerkend en een doorzetter zijn. Je kunt niet zomaar opgeven. Als je als advocaat een zaak hebt, dan ga je hier helemaal voor. Je loopt niet de kantjes ervan af.
Advocaten staan erom bekend, dat ze altijd alles willen weten. Zij vragen door tot ze alle details van een zaak weten. Je zult straks maar voor de rechter staan, dat de tegenpartij iets aanvoert, waar jij helemaal niets van wist. Dan sta je wel met een mond vol tanden.
Als advocaat zijnde, dien je daarom altijd bij de les te zijn. Het is een zwaar beroep. Meer informatie hierover via de blog auteursrechtvrij.nl

Wat doet een advocaat eigenlijk?

Een advocaat staat je bij in juridische kwesties. Dit houdt in dat een advocaat ook kan bemiddelen met de andere partij. Er hoeft niet altijd een juridisch gevecht te ontstaan. Veel geschillen worden dan ook geschikt. Dat houdt in dat partijen een overeenkomst treffen. De advocaat speelt hier alleen een rol als bemiddelaar.
Een advocaat is altijd partijdig. Hij of zij komt tenslotte op voor zijn cliënt. Hij of zij zal dan ook altijd zorgen voor het beste resultaat van zijn cliënt.
Van een advocaat wordt dan ook verwacht dat hij of zij deskundig is. Dat hij of zij goede kennis over het recht bezit en dat hij of zij dit ook kan verwoorden naar de cliënt en in de procedure aan de rechter duidelijk kan maken. De advocaat moet wel slim spelen. Hij moet het recht altijd zo toepassen, dat het in het voordeel is van zijn of haar cliënt. Bovendien moet je als advocaat voorbereid zijn op wat de tegenpartij eventueel aan kan voeren. Anders loop je de kans dat je de zaak verliest.  
Als advocaat moet je dus over verschillende eigenschappen en vooral tactieken beschikken om een zaak te kunnen winnen.

Hoe wordt je nu advocaat?

Advocaat wordt je, door eerst een universitaire opleiding rechten afgerond te hebben. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, ben je echter nog geen advocaat. Om advocaat te worden, moet je vervolgens nog een driejarige opleiding als advocaat-stagiair volgen. Nadat je deze opleiding gevolgd hebt, ben je dan eindelijk advocaat.
Nu je dan eindelijk advocaat bent, denk je vast dat je eindelijk klaar bent. Dat is helaas niet het geval. Als advocaat moet je, je verplicht jaarlijks bijscholen in het recht. Dit komt, omdat het recht elk jaar weer verandert. Om up-to-date te blijven, is het dan ook verplicht om je als advocaat te laten bijscholen.

Echter, als je advocatuur echt leuk vindt, dan heb je dat er allemaal voor over. Je wilt jouw cliënt ten slotte op de best mogelijke manier kunnen helpen!