Fivetune
Image default
Offers

De voordelen van een achteruitrijcamera

Ondanks dat een achteruitrijcamera niet in elke auto standaard zit (zeker niet in de wat oudere auto’s) betekent dit niet dat dit apparaatje niet heel erg handig kan zijn.

Hulp bij inparkeren

Vooral fileparkeren en achteruit inparkeren wordt als moeilijk gezien door (beginnende) bestuurders. Het niet goed kunnen inschatten hoeveel ruimte je nog hebt of bang zijn om de auto naast je te raken. Een achteruitrijcamera aansluiten zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij het inparkeren. Je kan nu op het schermpje kijken hoeveel ruimte je nog hebt en of je te dicht op de auto naast je zit.

Handig voor bij een camper of caravan

Wanneer je niet gewend bent om in een camper te rijden of met een aanhanger kan dit zeker in het begin wat lastig zijn. Je rijdt ineens in een veel groter voertuig en al helemaal wanneer dit een gehuurd voertuig is wil je hier geen schade aan maken. Met een achteruitrijcamera heb je een extra paar ogen die helpen bij inparkeren en achteruitrijden. 

Veiliger gevoel

Zeker bij beginnende bestuurders kan een achteruitrijcamera ervoor zorgen dat ze veiliger achter het stuur zitten. Je hebt namelijk nu niet meer die nieuwe lesauto met alle nieuwe functies waar je in zit, of die instructeur die ook altijd mee keek. Je hebt niet langer meer iemand naast je die nog kan ingrijpen wanneer het fout gaat. Met zo’n apparaatje heb je toch die extra ogen als het gaat om inparkeren of achteruitrijden.

Het is goedkoper dan schade

Ondanks dat een achteruitrijcamera per definitie niet goedkoop is, wil dit niet zeggen dat die je geld niet waard is. De aanschaf van dit apparaat hoef je maar 1 keer te doen. Schade kan vaker voorkomen waardoor het op de lange termijn dus goedkoper zal zijn om een camera te kopen dan elke keer de schade te moeten betalen.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl